Meteen naar de inhoud

Home

Woongroep Wendakker

Samen met andere actieve ouderen (55+) wonen in een prettige omgeving op een centrale locatie in Kattenbroek

Op loopafstand
– Bushalte
– Gezondheidscentrum
– Apotheek
– Winkelcentrum Emiclaer
– Bibliotheek
– Park Schothorst
Bij het complex is ruime parkeergelegenheid

Wonen in een woongroep

Wonen in een woongroep voor ouderen betekent dat je altijd omringd bent door buren waar je een band mee hebt. Sommigen van die buren worden misschien wel je vrienden. Vrienden die samen leuke dingen doen en elkaar steunen als dat nodig mocht zijn. Je hebt tijd nodig om je wortels te laten groeien in de groep. Wacht dus niet te lang en schrijf je op tijd in.

Wie zijn wij?

Wij zijn een groep ouderen van 55+ die ervoor gekozen hebben om in een woongroep te wonen waarin je een eigen woning hebt met daarnaast een gemeenschappelijke ruimte die voor groepsactiviteiten gebruikt kan worden. We ontmoeten elkaar daar voor allerlei activiteiten. Zo hebben we drie keer per week een koffie-ochtend, elke zaterdagmiddag een borrel en daarnaast incidentele bijeenkomsten waaronder workshops, een pubquiz of een gezamenlijke maaltijd. De incidentele bijeenkomsten gebeuren op initiatief van individuele leden, waarna de andere leden zich kunnen aanmelden voor deelname. Ook wordt de gemeenschappelijke ruimte gebruikt voor de algemene ledenvergadering die om de maand plaatsvindt en vergaderingen van de verschillende werkgroepen.

De woongroep heeft een bestuur en diverse werkgroepen die zorgen voor het reilen en zeilen van alle gemeenschappelijke aspecten van het wonen in een groep. Deelname aan een werkgroep en aan de gemeenschappelijke activiteiten is vrijwillig, al is het natuurlijk het leukst om regelmatig mee te doen en de andere groepsleden te ontmoeten. Heb je langdurige en/of fysieke zorg nodig dan schakel je daarvoor professionals in, maar we kijken zeker naar elkaar om.

Achter je eigen voordeur leef je je eigen leven en bestier je je eigen huishouden. Samen dingen doen is een keuze én het geeft een meerwaarde aan je leven. Je doet samen met anderen leuke dingen én je kunt iets betekenen voor de groep en haar leden door actief te zijn in een werkgroep of door activiteiten te verzinnen en te organiseren. Uiteraard houden we rekening met ieders mogelijkheden. Zo wordt er voor onze pioniers (de acht leden die hier al wonen sinds de start van de woongroep in 1995) regelmatig een maaltijd verzorgd.

Wie ben jij?

  • Je bent bij inschrijving in ieder geval minimaal 55 en maximaal 69 jaar oud.
  • Je bent zelfredzaam.
  • Je voldoet aan de criteria die gelden voor het huren van een sociale huurwoning.

Daarnaast is het fijn als je sociaal actief bent en graag iets voor een ander doet. Je bent open-minded en in staat om over je eigen schaduw heen te stappen, want natuurlijk zijn we het – ondanks alle gezelligheid – ook wel eens oneens met elkaar. Je hebt een eigen leven, met je familie, vrienden, hobby’s en bezigheden en daarnaast doe je ook graag wat in een groep.

Herken jij jezelf in dit beeld, dan ben je mogelijk heel geschikt om in onze woongroep te komen wonen.