Meteen naar de inhoud

Waar ligt Wendakker

Onze woongroep ligt in Amersfoort-Noord in de wijk Kattenbroek. Medisch Centrum Kattenbroek (huisarts, tandarts, fysiotherapie, apotheek) bevindt zich in de directe omgeving.

Met buslijn 4 (bushalte op een steenworp afstand) ben je in 20 minuten in het centrum van Amersfoort. Winkelcentrum Emiclaer ligt eveneens op wandelafstand.

De woningen

Het Wendakker complex omvat 25 driekamerwoningen van elk zo’n 81 m2 bruto. Ze zijn verdeeld over twee rijen die parallel aan elkaar liggen, met daartussen een binnentuin. De ene rij heeft twee woonlagen, de andere rij drie.

De indeling van de woningen zijn enigszins verschillend van elkaar. Alle zijn voorzien van een woonkamer/keuken, twee slaapkamers, een badkamer, een apart toilet en een berging. De woningen op de begane grond hebben een kleine tuin aan de woonkamerkant, de etagewoningen hebben een balkon.

De gemeenschappelijke ruimten

De al eerder genoemde binnentuin is gemeenschappelijk. Aan deze tuin grenzen de voordeuren van de woningen op de begane grond. Aan het eind van de tuin zijn enkele zitjes, waarvan iedereen die dat wil gebruik kan maken om te lezen of te luieren. Uiteraard ontbreekt een lift niet.

Op de eerste verdieping bevindt zich de gemeenschappelijke ruimte (die we ‘de Deel’ noemen), die zo’n 100 m2 beslaat. Hier drinken we koffie, borrelen we, vergaderen we en vieren we feestjes. In de zomer is het goed toeven op het aangrenzende ruime terras.

Er zijn twee fietsenschuren. In een ervan worden voornamelijk scootmobielen geparkeerd, en er is een kleine werkplaats met gereedschap. De andere ruimte is, de naam zegt het al, bestemd voor fietsen. Afgezien van een paar planken is er geen aparte bergruimte voor de bewoners.