Meteen naar de inhoud

De oorsprong

Woongroep Wendakker (oorspronkelijk Woongroep 7) is in 1994 ontstaan uit een initiatief van Adrie ten Brinke  in samenwerking met Portaal Woningcorporatie. De bewoners van het eerste uur (we hebben er nog acht) herinneren zich als de dag van gisteren hoe alles in zijn werk ging. Ze kunnen uitgebreid vertellen over de inspraak tijdens de bouw, de kennismakingsbijeenkomsten en de verhuisperikelen. De oudste bewoner is inmiddels 94, de jongste telt (in 2021) 65 lentes.

Wat is een woongroep

Volgens de Dikke van Dale is een woongroep ‘een groep van samenwonenden die gezamenlijk allerlei dagelijkse aangelegenheden verrichten. Er wordt van een woongroep gesproken als het gaat om ten minste drie personen, zonder dat er sprake is van een gezinsverband of liefdesrelatie.’

Wij van Wendakker wijken op meerdere punten van deze definitie af. Zelfredzaamheid, zelfstandigheid en privacy staan bij ons hoog in het vaandel.

Meer algemene informatie?

Op de website van de Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van Ouderen (www.lvgo.nl) vind je een schat aan informatie en antwoord op heel veel vragen met betrekking tot wonen in een woongemeenschap. Ook wij zijn lid van de LVGO.